We present you... TEN Westerlo!

Naast Kortrijk en Sint-Niklaas, zal TEN vanaf maart ook te vinden zijn in Westerlo.
Voor de opening van onze nieuwe vestiging in de regio Antwerpen/Limburg, werd voor het bedrijvencentrum De Basis in Kamp C gekozen als derde uitvalsbasis.
De keuze voor Kamp C strookt volledig met de visie van TEN rond duurzaamheid en Clean Technology.

Kamp C is het provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen. Het is een site, gevestigd in de gemeente Westerlo, van 10 ha groot. Het provinciebestuur wil hier een domein rond duurzaam bouwen en leven uitbouwen.
Naast een informatiezone met het Infocentrum, de demowoning Casana en de tentoonstelling Expo C is er ook een bedrijvenzone met als eye-catcher het bedrijven- en conferentiecentrum De Basis. Als derde luik is er ook een natuurzone waarvan het mierenpad een mooi voorbeeld is.

Bij de bouw van Bedrijvencentrum De Basis werd uitgegaan van een isolatiegraad K30, de normen voor een laagenergie gebouw. 250 vierkante meter fotovoltaïsche panelen in de zuidgevel zorgen voor een deel van de energie in het bedrijvencentrum. In de tweede en derde blok is geïnvesteerd in een warmtepomp. Dit geothermische systeem gebruikt water uit een ondergrondse waterader voor verwarming en koeling in combinatie met betonkernactivering. Met het verluchtingssysteem van de kantoren wordt de warmte uit de kantoorruimtes opgenomen met een rendementswinst van ongeveer 70 procent. Uiteraard spoelen onze waterzuinige sanitaire toestellen met regenwater.

Meer info: www.kampc.be

 

Back To All News