TEN geselecteerd voor het 5x5 Project van Designregio Kortrijk!

5 bedrijven / 5 designer duo’s / 5 producten

Iedereen beseft dat een sterke industrie een belangrijk fundament is voor onze economie en dus voor onze welvaart. Als onderneming en producent van goederen en diensten is het noodzakelijk om producten op de markt te brengen met een hoge toegevoegde waarde. Enkel op die manier kunnen we een voorsprong hebben en ons onderscheiden in de conventionele maakindustrie. Door de handen in elkaar te slaan en innovatie, creatie en design een vaste plaats te geven in het bedrijfsleven, kunnen we die voorsprong vergroten.

Producenten van goederen en diensten moeten voortdurend inspelen op de nieuwe behoeften in de markt en steeds veranderende samenleving. Dit goed doen vraagt een samenhangende, doeltreffende en systematische aanpak. Designregio Kortrijk ontwikkelde in het verleden het unieke 5X5 concept dat reeds vier succesvolle edities achter de rug heeft.

Wat?

Ondernemingen uit de regio Kortrijk (Regio's Ieper, Tielt, Roeselare en Kortrijk) krijgen de unieke kans om gedurende één jaar samen te werken met ontwerpers. De onderneming en de ontwerpers volgen een vaste 5X5 methodiek om zo op een onderbouwde manier tot een nieuw product te komen. Hierbij komen de verschillende aspecten van productontwikkeling aan bod.

TEN geselecteerd voor het 5x5 project!

TEN werd geselecteerd om één van de 5 ondernemingen te zijn, die deelnemen aan het 5x5 project. Wij vormen een jaar lang een ontwerpersduo met Elasta; een onderneming met een jarenlange ervaring in weven, vlechten en breien van smalband, lint en koord, zowel elastisch als niet-elastisch.

De finaliteit van het project is niet alleen het realiseren van een prototype, maar het effectief op de markt brengen van een nieuw product. Het nieuw product zal voor het eerst worden getoond aan het grote publiek op INTERIEUR 2016.

Meer info volgt!

Back To All News