Kortrijk Creëert, maak van Kortrijk een stad boordevol creatie en innovatieve producten

Kortrijk Creëert is een initiatief van de Stad Kortrijk om het imago van Kortrijk als designregio zichtbaarder te maken, zowel voor inwoners als voor bezoekers.
In acht co-creatie sessies wordt samen met deelnemende bedrijven uit de streek toegewerkt naar de realisatie van drie projecten.

Bij aanvang werd TEN samen met twee andere designbureaus uit de streek geselecteerd, om het creatieve proces van één van deze projecten te begeleiden.
In het komende jaar zal, aan de hand van de TEN methodologie, een flexibel concept worden ontwikkeld dat kan worden gebruikt op braakliggend terrein en in de openbare ruimte van de stad.

Proces van Kortrijk Creëert

Stap 1: Brainstormen

In een eerste fase brainstormen we naar ideeën: hoe en waar kunnen we duidelijker ervaar- en zichtbaar maken dat Kortrijk de stad van creatie en innovatie is?

Stap 2: Creëren

Uit de brainstorm kiezen we nadien 3 ideeën die zullen helpen om Kortrijk echt op de kaart te zetten als creatieve maakstad.
Van december 2014 tot februari 2016 werken we, samen met regionale bedrijven en ontwerpers, de 3 ideeën concreet uit.

Stap 3: Showtime!

Vanaf maart 2016 zijn de finale resultaten van onze brainstorm- en creatie-oefeningen actief zichtbaar in het stadsbeeld.

Dit project maakt deel uit van “TAK27”, een samenwerking tussen de steden Tienen, Aalst en Kortrijk met als doelstelling om zich meer te profileren, respectievelijk als ‘stad die innoveert in de voeding van morgen’, ‘hotspot voor zorg’ en ‘stad van creatie en innovatie’. In de 3 steden worden 3 opportuniteiten uitgewerkt aan de hand van 3 designtechnieken. Doel van het project is een sterker imago te creëren. Het project focust zich sterk op de samenwerking met bedrijven. Het project wordt ondersteund door het Agentschap Ondernemen.

Back To All News