Finalisten West-Vlaamse Jonge Ondernemer 2015 zijn bekend

PERSBERICHT

Finalisten West-Vlaamse Jonge Ondernemer 2015 zijn bekend

ROESELARE (3 februari 2015) – De 4 finalisten van de West-Vlaamse Jonge Ondernemer 2015 werden op dinsdagavond 3 februari voorgesteld aan de pers in de showroom van BMW Dejonckheere te Roeselare.
Op woensdagavond 25 maart kennen we de opvolger van David Houthoofd (Aquality Protect), die in 2014 met deze erkenning aan de haal ging. Tijdens een netwerkevent, dat vorig jaar meer dan 800 aanwezigen lokte, wordt dan de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

Ondernemerschap stimuleren
“Ondernemerschap van ‘jonge’ mensen in de verf zetten en tegelijk jonge dromers inspirerende voorbeelden geven. Dat is onze bedoeling.” licht persverantwoordelijke Lien Desmet ons toe. De award is een initiatief van JCI West-Vlaanderen met 420 leden verspreid over 14 lokale afdelingen.

Vier sterke finalisten
“We hadden 8 kandidaten waarvan we er slechts 4 konden weerhouden. Hoewel die selectie een uitdaging was, zijn we trots op onze finalisten.” zegt Pieter Verraes, verantwoordelijk voor de kandidaten binnen de organisatie. Samen met Tiffany De Smul en Winnok Housaer werden alle ingediende dossiers zorgvuldig geëvalueerd na een persoonlijk contact met de kandidaat. De uiteindelijke stemming gebeurde door vertegenwoordigers van alle West-Vlaamse JCI afdelingen.

Het gaat over 4 sterke persoonlijkheden met een passie voor ondernemen. Elk vullen ze het ondernemerschap op hun eigen manier in. Het leverde hen alvast deze finaleplaats op.

• Ward Demyttenaere (39) - Construx (Hulste):
No guts no glory zou zijn motto kunnen zijn. Deze hyperactieve ondernemer streeft dagelijks zijn ambitieuze dromen na. Nadat hij het metaalconstructiebedrijf van zijn papa overnam, gaf hij het bedrijf een volledig nieuwe wending. En dat legde hem geen windeieren. Construx groeide uit tot specialist in allerhande bekistingssystemen.

• Miguel Garcia-Miranda (33) - LiquidFloors (Kortrijk):
Deze selfmade man en sociaal geëngageerde persoonlijkheid stampte LiquidFloors met veel passie en zin voor ondernemerschap uit de grond. Miguel is een charismatisch iemand  met oog voor talent. Hij laat zich dan ook omringen door een sterk team en geeft zijn medewerkers alle kansen. Zijn ondernemersverhaal leest als een roman. Zo bouwde hij LiquidFloors uit tot dé referentie in de sector van design gietvloeren.

• Mike Matheeussen (37) - TEN (Kortrijk):
Deze people manager zette TEN (The Engineering Network) in een tijdspanne van 5 jaar op de kaart als global engineering aanbieder met 6 specifieke divisies: mechanical engineering, project management, product development, vizualisation, 3D scanning en outsourcing. Vandaag bedient hij zijn klanten met een geëngageerd team van 53 “TENgineers”, elk gespecialiseerd in een specifiek domein. Zo wordt de klant van A tot Z geserviced.

• Patrick Reyntjens (40) – GEOxyz (Zwevegem)
Als zoon van een landmeter maakte deze sportieve ondernemer van zijn hobby (watersport) zijn beroep en werd “meter op water”. GEOxyz specialiseert zich in hydrografische, geofysische en geotechnische onderzoeken alsook de algemene support aan offshore renewable energy bedrijven. En dit zowel in binnen- als buitenland.

Professionele jury hakt de knoop door
Een 7-koppige professionele jury bepaalt de winnaar. Het gaat over vertegenwoordigers van de West-Vlaamse privésector, vakorganisaties en academische wereld.
Aan de hand van diverse criteria evalueert de jury elke finalist. De award gaat naar het individu die op een uitzonderlijke wijze getuigt van duurzaam ondernemen en zich toetst aan de waarden van JCI.

De verkiezing van de West-Vlaamse Jonge Ondernemer 2015 gaat door in Schiervelde te Roeselare. Na de bekendmaking is er een netwerkreceptie met walking dinner.
Inschrijven kan via www.wvljo.be

Back To All News